Brugmansias forum: Brugmansia Angel's Trumpet

Views: 64, Replies: 0 » Jump to the end
OHIO
MarkSlabaugh
Aug 13, 2019 5:15 AM CST
Last year I had a couple of white ATs that never put on a flower. I did, however, take cuttings from those plants and now it seems this year's plants from those cuttings are "not normal" - their leaves show deformities and somewhat yellowish colorings. Two of six plants did produce a flower at the 1st Y, but four have produced no flower buds (and they are past the 6th Y).
My Pinks and Yellows appear to be somewhat normal.
What might cause these plants to become "baron" - and pass that same trait on to its progeny?
This growing season has been abnormally dry, and I have been watering daily with relatively cold (58-60 deg) well water. Might this cold water be causing "shock" in these plants?
UPDATE: 25 Aug: On about 21 August, after a week of double dose Miracle Gro + Magnesium Sulfate, the "unproductive" ATs started to push flower buds at Ys 5 - 7. Still no flowers at Ys 1 - 4.
Mark
[Last edited by MarkSlabaugh - Aug 25, 2019 5:21 AM (+)]
Give a thumbs up | Quote | Post #2044265 (1)

« Garden.org Homepage
« Back to the top
« Forums List
« Brugmansias forum
You must first create a username and login before you can reply to this thread.

Member Login:

Username:

Password:

[ Join now ]

Today's site banner is by EscondidoCal and is called "Sunfire Hardy Water Lily"

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.