Pests and Diseases forum: Diamond Back Moth - Pluttella Xylostella

Views: 256, Replies: 0 » Jump to the end
Name: Gabor Lukoviczki
United Kingdoom
Image
Luko
Oct 28, 2014 3:24 PM CST
Sorry I'm Hungarian Grower.
Translate : Hungary
:D Sorry :)

Diamond Back Moth - Pluttella Xylostella - (Dangerous Moth for the crop)

Ez a lepkefajta egy nagyon veszélyes és kártékony rovar. Nagyon nehéz védekezni vagy kontrol alatt tartani. Nem csak európában de az egész világon elterjedet. Rendkívűl kártékony és virust is hordozhat amely megfertőzi a többi növényt is. Több mint 4 évvel ezelőtt megjelent ott is ahol én is dolgozok. Több 10 üvegháznyi területen. A veszteségek tetemesre nőttek ezért küldetésemnek tartottam a kontrol alá vonásukat. Az én cégem Alpines plants virágokkal foglalkozik ahol én egy chemikal sprayer és grower vagyok. Első évben amikor megjelet a Pluttella Xylostella nem igazán foglalkoztunk vele, mert nem tulajdonítottunk különösebb veszélyforrásnak. Az idő teltével azonban rádöbbentük hogy nagyon veszélyes faj. Rendkívül szapora és jelentős károkat okozott. A tönkrement virágok száma az egekbe szökött és jelentősen megnőtt a fertőzés veszélye is.
Azonnal rovarölő szereket (Insecticides) kezdtünk el alkalmazni, de az általános szerek nem váltak be. Az első évben pánik szerűen alkalmaztuk pl.: (Decis, Conserve, Dynamec, Aphox .....) de nem működött, mert a szemem előtt váltak a rovarok immunisá a vegyszerekre. 3 - 4 generáció után a rovar megtanulta, hogy amikor öntözés vagy permetezés zajlik, egyszerűen elbújt vagy elrepült. Ekkor átváltottunk légtér ventillátoros permetezésre de azt is túl élte néhány, akik 2 héten belűl újabb Koloniát hoztak létre. Már már úgy tünt hogy nem győzhetünk felettük és be kell kalibrálni az általuk okozott veszteséget, amikor sok teszt és idegbaj után megtaláltuk a megoldást, amivel kontrolálhatóak. De véglegesen nem lehet felszámolni a koloniát!!!
A megoldás egy precíz permetezési program melynek az alapja : Bacillus Thuringinensis
Ez egy humánus megoldása peték és kukacok kontrolálására, de ezzel a felnőtt és már kifejlett rovarok kártékonysága nem szabályozható, de megfékezhetjük az utód szaporítást és a veszélyes több generációs koloniák létrejöttét. Thumbs up
I Used this: Chemical Name: DiPel DF , MAPP: 141119 Organic Insecticide (Every 10-12 days)

Thanks a lot, and sorry for language.
Thumb of 2014-10-28/GLuko/0fc6eb


Thumb of 2014-10-28/GLuko/ba3e31


Thumb of 2014-10-28/GLuko/e01f3f


Thumb of 2014-10-28/GLuko/5b66ee

« Garden.org Homepage
« Back to the top
« Forums List
« Pests and Diseases forum
You must first create a username and login before you can reply to this thread.

Member Login:

Username:

Password:

[ Join now ]

Today's site banner is by Fleur569 and is called "'Blue Tango'"